U BiH još 22 oboljelih od koronavirusa

Jedan muškarac je mlađe životne dobi, četiri muškarca su srednje i devet muškaraca je starije životne dobi. Četiri žene su srednje životne dobi i četiri su starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, osam osoba je iz Banja Luke, dvije osobe su iz Doboja, i po jedna osoba iz Bosanske Gradiške, Bosanske Dubice, Krupe na Uni, Laktaša, Istočnog Sarajeva, Šipova, Dervente, Kneževa, Foče, Kalinovika, Šamca i Nevesinja.
Kod sedam osoba je utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu sa licima kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa, dok kod ostalih nije mogla da se navede jasna epidemiloška veza sa pozitivnim slučajem.

Testirano je ukupno 12 osoba koje borave i rade u domovima za starija lica iz Modriče, Kneževa i Banja Luke, a novi virus korona potvrđen je kod jednog zaposlenika u domu za starija lica u Kneževu, gdje su ranije potvrđena pozitivna lica.

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 časa testirano je i još 93 zdravstvena radnika iz Banja Luke, Bijeljine, Teslića, Dervente, Doboja, Laktaša, Gradiške, Kozarske Dubice, Trebinja, Mrkonjić Grada, Zvornika, Ugljevika, Kotor Varoši, Prnjavora, Istočnog Sarajeva, čiji nalazi su negativni.


{$excerpt:n}