Direktor UKC RS Vlado Đajić: Vrijeme je da se uključi alarm

“Mi smo se na vrijeme spremili. Imamo sve što nam je neophodno. Naši ljekari prate sve svjetske smjernice. Upoznati smo šta je koronavirus i kako se širi, kako se sprečava i kako se tretiraju pacijenti. Nažalost, osma sedmica povećan broj pacijenata, preminula su danas četiri. Ova dva dana je najveći broj zaraženih i vrijeme je da se uključi alarm”, rekao je jučer za “ATV” Đajić i dodaje da vidi da je rukovodstvo RS shvata kakva je situacija, još da shvate ti neodgovorni pojedinci i bit će bolje.

On takođe poručuje da se sljedećih mjesec dana neće obraćati građanima, nego će se isključivo baviti liječenjem.

“Od prvog maja nećemo više da se pojavljujemo na medijima, i nećemo pričati o koronavirusu, ko je htio da čuje mogao je, okrenućemo se liječenju pacijenata. Molimo narod da nam ne aplaudira više, jer imamo sve veći broj zaraženih. Molim ih kada vide nekog neodgovornog pojedinca na ulici, da ne nosi masku i rukavice, da je više njih okupljeno, da aplaudiraju tim neodgovornim pojedincima”, kaže Đajić.

Đajić je pozvao narod da ne vjeruje teorijama zavjera, prava istina je da je na UKC-u preminulo četiri osobe, i to je prava istina o koronavirusu.


{$excerpt:n}