Zabrane su za obične ljude: Restoran u zgradi Parlamenta BiH jučer bio otvoren

Ne znam kakva je ovih dana hrana, no to možete pitati četiri poslanika HDZ-a koji su jučer obilno objedovali u tom restoranu

Restoran u Parlamentu BiH bio je otvoren tokom jučerašnje sjednice Predstavničkog doma, čime je prekršena mjera Federalnog kriznog štaba Civilne zaštite.

Ovu informaciju je za potvrdio Damir Arnaut, poslanik Naše stranke u tom domu, prenosi portal fokus.ba.

Arnaut je kazao da je očigledno da se mjere primjenjuju selektivno i da se vladajuća garniture na njih poziva kada im to odgovara, a isto ih tako i krši.

– Odbili su da ukinemo privilegije i napravimo milionske uštede pod izgovorom brige za zdravlje. Pod krinkom poštivanja mjera Kriznog štaba. Što je, naravno, čista neistina. Jer restoran u zgradi Državnog parlamenta jučer je uredno radio, što je i mimo pameti, o mjerama da ne govorim. Ne znam kakva je ovih dana hrana, no to možete pitati četiri poslanika HDZ-a koji su jučer obilno objedovali u tom restoranu. Vjerovatno na reprezentaciju – kazao je Arnaut prenosi isti izvor.

Inače, Federalni stab Civilne zaštite donio je 17. marta naredbu da se privremeno obustavlja pružanje usluga u ugostiteljskim objektima svih kategorija restorana, pizzerija, slastičarni, ćevabdžinica, čajdžinica i fast food-ova na području FBiH.

Restoran u zgradi Parlamentarne skupštine BiH svakako spade u kategoriju objekata za koje je na snazi zabrana, no evidentno je da su i u ovakvim slučajevima izuzeci napravljeni za ionako privilegirani dio našeg društva.

The post Zabrane su za obične ljude: Restoran u zgradi Parlamenta BiH jučer bio otvoren appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}