Policajcima 1.000 KM jednokratne pomoći

BANJALUKA,  Republički štab za vanredne situacije usvojio je juče Zaključak o isplati jednokratne pomoći od 1.000 KM svakom policajcu koji je u otežanim uslovima usljed virusa korona radio od 15. marta do 15. aprila, odnosno koji je u tom periodu radio najmanje tri sedmice.

MUP istražuje policajce

“Predlaže se Fondu solidarnosti za obnovu Srpske da u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, a imajući u vidu navedene razloge omogući isplatu jednokratne novčane pomoći za svakog policijskog službenika u iznosu od 1.000 KM”, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

MUP je zadužen da Fondu dostavi spisak svojih službenika koji ispunjavaju uslove.

Republički štab za vanredne situacije usvojio je i Zaključak o dopuni Zaključka o sprovođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Srpskoj.

U tom zaključku se, između ostalog, naglašava da Republička uprava za inspekcijske poslove neće izdati rješenje o smještaju u karantin za državljane BiH i Srpske i državljane susjednih država koji ulaze ili izlaze iz Republike radi obavljanja poljoprivrednih radova na zemljištu čiji su vlasnici, odnosno posjednici.

Oni su dužni da prilikom ulaska i izlaska iz Srpske nadležnom inspektoru na graničnom prelazu na teritoriji Republike, osim identifikacionog dokumenta predoče dokaz da su vlasnici, odnosno posjednici poljoprivrednog zemljišta čije obrađivanje je razlog za ulazak, odnosno izlazak iz Srpske, navodi se u saopštenju.

Republički štab za vanredne situacije usvojio je Zaključak o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srpske u dane prvomajskih praznika s ciljem sprečavanja širenja bolesti izazvane novim korona virusom.

Prema ovoj odluci, ograničava se kretanje na teritoriji Srpske od petka 1. maja u 12.00 časova do subote, 2. maja, u 5.00 časova, od subote 2. maja u 12.00 časova do nedjelje 3. maja u 5.00 časova i od nedjelje 3. maja u 12.00 časova do ponedjeljka 4. maja u 5.00 časova,

Ove zabrane se ne odnose na zdravstvene radnike na zadatku, lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnike MUP-a Srpske i agencija za sprovođenje zakona i organizacija koja vrše javna ovlašćenja, a koji su na zadatku.

Zabrane se ne odnose i na lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada od mjesta stanovanja do mjesta rada, kao i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje i domaće i strane prevoznike koji vrše prevoz stvari u drumskom saobraćaju uz predočavanje dokaza o vršenju prevoza /potvrda o potrebi kretanja, potvrda o angažovanju vozača, međunarodni tovarni list-CMR, otpremnica, putni nalog/.

Svi dosadašnji zaključci Republičkog štaba za vanredne situacije dostupni su na portalu Vlade Srpske. Srna

Чланак Policajcima 1.000 KM jednokratne pomoći се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}