sri. jul 24th, 2024

Britiš ervejz najavio 12.000 otkaza

LONDON – Zbog kolapsa avio-saobraćaja usljed pandemije virusa korona, rukovodstvo kompanije Britiš ervejz najavilo je velika otpuštanja, piše britanski Gardijan.

Aleks Kruz, izvršni direktor kompanije Britiš ervejza koji zapošljava 42.000 ljudi, obratio se u utorak svim zaposlenima i najavio da zbog poslovne situacije i opstanka kompanije oko 12.000 ljudi mora biti otpušteno.

Kruz je predočio da Britiš ervejz ne može u nedogled da prima pomoć države za zaposlene, već mora da se prilagođava novom režimu redukovanog poslovanja.

Kruz je rekao da je obavijestio i Vladu i sindikate o smanjenju broja radnika i najavio skore konsultacije sa zaposlenima i sindikatima.

Avio-kompanije širom svijeta su suočene s najvećim izazovom do sada zbog uvođenja zabrane putovanja, ali čak i kada letovi budu dozvoljeni na snazi će ostati mjere socijalne distance što će i nadalje ugrožavati rentabilnost poslovanja u grani avio-saobraćaja.

Aleksandar de Žiniak, direktor IATE, međunarode asocijacije avio-prevoznika, prošle nedjelje je upozorio da se avio-prevoznici u cijelom svijetu bore da opstanu. Tanjug

Чланак Britiš ervejz najavio 12.000 otkaza се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}

Povezano