BiH: Od koronavirusa preminuo doktor Dragan Vojvodić

“Ljekari, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog ljekara i imali priliku da sa njim sarađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i odgovornosti prema onima kojima je to bilo najpotrebnije, a to su naši pacijenti. Doktor Vojvodić bio je čovjek bez zadrške, odan svojoj profesiji i liječenju pacijenata. Spadao je u ljude koji zrače istovremeno i autoritetom i skromnošću, prepoznatljiv po svom entuzijazmu”, navodi se u saopštenju iz UKC RS-a iz Banjaluke, u Bosni i Hercegovini.

Navodi se da je Vojvodić svoju predanost pacijentima i ljekarskoj profesiji pokazao je i ovaj put, kada nije odstupio od humane dužnosti iako je bio u rizičnoj kategoriji.

Dragan Vojvodić, rođen 1959. godine u Vrbljanima, u opštini Ribnik radio je u Klinici za unutrašnje bolesti UKC RS, u Odjeljenju nefrologije. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, a supspecijalizaciju iz oblasti nefrologije završio je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Domu zdravlja u Ključu, a nastavio u Centru za medicinska istraživanja – Medicinska elektronika u Banjaluci, potom u Internacionalnom centru za dijalizu Banjaluka. Od 2009. godine bio je stalno zaposlen u UKC RS. U nekoliko saziva bio je poslanik Narodne skupštine RS. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

“Poslovodstvo UKC RS u ime zaposlenih u našoj ustanovi izražava duboko žaljenje za izgubljenim životom kolege i radnika, a porodici preminulog ljekara upućuje iskreno saučešće”, navodi se u saopštenju.


{$excerpt:n}