Slika iz Tuzle hit je na društvenim mrežama

U završnoj su fazi radovi na izgradnji 34 stambene jedinice u okviru Regionalnog stambenog programa i na 66 stambenih jedinica u okviru CEB II projekta ‘Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja’ na lokalitetu Solina u Tuzli.

Rok za završetak izvođenja radova je 30. april 2020. godine, objekat je namijenjen za 100 raseljenih i socijalno ugroženih porodica koje trenutno žive u kolektivnom centru Mihatovići i drugim alternativnim smještajima, biti stambeno zbrinute.

U lamelama CEB II projekta izgrađeno je i obdanište za djecu, kao sadržaj društvenog karaktera, koji je prijeko potreban u naselju Solina. Za sve lamele urađena je kompletna vanjska infrastruktura s parkinzima i pristupnim putevima, a očekuje se i skoro useljenje korisnika.

Danas je na društvenim mrežama objavljena fotografija sa ovog lokaliteta na kojoj se vidi asfaltirana ulica uz stambeni objekat, ništa ne bi bilo neobično da se na sredini jedne trake nalazi ni manje ni više nego betonski stub Elektroprivrede BiH, prenosi “Fokus“.


{$excerpt:n}