Kako “korona-zakon” može proći Dom naroda? Ako se ne predomisli DF, uskaču Dodik i Laburisti

Nakon sinoćnjeg izglasavanja “korona-zakona” sa samo 50 teško sabranih zastupničkih ruku postavlja se pitanja kako će vlast osigurati većinu na Domu naroda. Sva priča dobija na zanimljivosti jer u računicu ulazi čak 13 poslanika stranaka koje nisu zastupljene u Zastupničkom domu.

Za izglasavanje zakona potrebna je podrška 30 poslanika, a stranke koje su podržale zakon u Zastupničkom domu zajedno imaju 25 i to HDZ 14, SDA 9, SBB 2.

One političke opcije koje sinoć nisu glasale za zakon imaju u Domu naroda 20 ruku, SDP 11, Naša stranka 2, Demokratska fronta 2, ASDA 2, PDA 1, NiP 1 i SD 1.

Računicu sada dodatno komplikuju stranke koje u Zastupničkom domu nemaju svojih predstavnika, a takvi u Domu naroda imaju čak 13 poslanika, a to su
Goraždanska priča 2, Laburisti 2, Srpska lista 4, Liberali 2, SNS 1, SzBiH 1 i Damir Marjanović koji je nedavno istupio iz Naše stranke.

Ako će stranke ostati principijelne u (ne)podršci “korona-zakona” vladajuća koalicija će trebati podršku delegata Srpske liste koje kontroliše Milorad Dodik i Laburističke stranke ra*nog zl*činca Fikreta Abdića.

The post Kako “korona-zakon” može proći Dom naroda? Ako se ne predomisli DF, uskaču Dodik i Laburisti appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}