Goran (34) je preležao koronu i otkrio ono što nismo znali: “Zvanično sam zdrav, ali se osjećam podjednako loše”

Senjski konobar Goran Milanović (34) prvi je stanovnik Ličko-senjske županije u Hrvatskoj koji je obolio od korona virusa, ali i jedini koji je od te bolesti u ovom dijelu zemlje do sada ozdravio.

Bolje rečeno, više nije ‘pozitivan’, ali se i dalje osjeća podjednako loše. Pretpostavlja da se zarazio na austrijskoj granici kada se vraćao kući sa sezonskog posla sa kolegom, s kojim je proveo šest sati u vozilu, a koji se nije zarazio.

Čim je došao kući, 13. marta ostao je u karantinu, a četiri dana kasnije nalazi su pokazali da ima virus. Kako kaže, nije izgledalo da je tako strašno. Tokom dana je sve bilo u redu, a u večernjim satima mu je rasla temperatura, te je osjećao da otežano diše.

Prije 11 dana njegovo ime se našlo na spisku onih koji su uspješno pobijedili Covid-19.

Tu se njegova priča pak, ne završava.

Ne znam šta bih rekao, formalno sam zdrav, ali osjećam da sa mnom nešto nije u redu. Temperatura mi naglo skoči na 37 do 37,1 i onda za pola sata nestane. Potpuno sam izgubio apetit, a s tim i pet kilograma. Bole me pluća.

Prisiljavam se da jedem, nemam nikakvu želju za jelom. Boli me želudac. Najviše me zabrinjavaju otkucaji srca koji budu i do 150 u minuti, a bez ikakvog napora. Krećem se samo kada idem do toaleta – objasnio je.

Za vrijeme bolesti, kaže, nije primao nikakvu terapiju.

Niko me nije zvao niti pitao išta od lekara, sve što se radilo nekako je išlo na moju inicijativu, od vađenja krvi pa nadalje, a tako je i danas. Obratio sam se za pomoć porodičnom ljekaru, a on mi je rekao da mu dođem do prozora jer ne želi da ima nikakav kontakt sa mnom iako sam negativan – ističe.

Ljekar mu je potom prepisao tablete za smirenje i uput za nošenje holtera. Međutim, kako redovne analize ne može obaviti u ovim vanrednim okolnostima, Goran i dalje strahuje za svoje zdravlje.

Čekat ću najmanje tri mjeseca da obavim sve analize, a šta će biti sa mnom do tada, ko zna – zaključio je, prenosi “Jutarnji“.


{$excerpt:n}