Ponovo lijepe vijesti iz Tuzlanskog kantona: Već 7 dana bez novih slučajeva zaraze!

“U Zavodu za mikrobilologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla u posljednja 24 sata testirana su 132 uzorka na koronavirus, a niti jedan od njih nije pozitivan”, rekla je danas ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

“Trenutno imamo 58 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19 u TK. Broj oporavljenih koji su otpušteni iz bolnice iznosi 20, a tri pacijenta su se oporavila u kućnoj izolaciji. Jedna osoba je prebačena u drugi kanton zbog nastavka liječanja i imali smo dva smrtna slučaja”, kaže ministrica Čolić, prenosi “Fena”.

U UKC-u Tuzla, od 27. marta do danas, testirano je 2.514 uzoraka od kojih su 84 bila pozitivna. U kućnoj izolaciji na području TK nalazi se 807 osoba.

“Na UKC-u Tuzla od bolesti COVID-19 liječi se pet osoba, a u Medicinskom institutu Bayer jedna osoba te jednu osobu u brčanskoj bolnici. U kućnoj izolaciji je 51 osoba pozitivna na koronavirus”, dodaje Čolić.

Hospitalizovani pacijenti su u stabilnom stanju i niko od njih nije priključen na respirator.

Klaster MIB-a sada broji 25 pacijenata, klaster Srebrenik 13, klaster Klinike za ORL UKC-a Tuzla 10, klaster Sapna sedam, klaster Tuzla dvije i jedna “nesvrstana” osoba u Tuzli. Ugašeni su klasteri u Lukavcu, Gračanici i Banovićima.

U TK je ukupno 58 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19.


{$excerpt:n}