U zeničku bolnicu dovezena beba pozitivna na korona virus

Ovu informaciju potvrdio je dr. Ednan Drljević, načelnik Odjeljenja za infektologiju Kantonalne bolnice Zenica, piše “Avaz“.

Tačna je informacija, najavljen je dolazak bebe i ona je pod daljnjim nadzorom pedijatara. Radi se o bebi iz Zavidovića, dojenčetu – kaže Drljević.

Ističe da zdravstveno stanje bebe, dojenačke dobi, nije ugrožavajuće, niti ima bilo kakve komplikacije.

Trenutno je na području Zeničko-dobojskog kantona 3.027 osoba pod zdravstvenim nadzorom, podaci su Instituta za zdravlje i bezbjednost hrane Zenica. Najviše njih je u Žepču i to 717, gdje je potvrđeno pet osoba sa infekcijom korona virusa, a najmanje u Usori i to devet osoba.

Kada se radi o testiranjima, do danas je u ovom Kantonu testirano 698 osoba, od čega je njih 73 pozitivno na infekciju korona virusa, dok je 615 testiranih bilo negativno.

Najviše testiranih je u Zenici i to 335 osoba, a najmanje u Usori i to svega jedna osoba. Na području Zeničko-dobojskog kantona slučaj infekcije korona virusom, za razliku od prethodnih dana, za sada ne bilježe samo Olovo i Usora, dok je najviše inficiranih bilo u Zenici i to 26 osoba. Po jedan slučaj infekcije bilježe Breza, Doboj Jug, Vareš i Visoko.


{$excerpt:n}