Spektakularan novi video o Mostaru na You Tube

Upitao je u svom Gazelu o Mostaru u davna vremena Derviša paša Bajezidagić. Divio se raju, svježem zraku, vodama Mostara, cvijeću, baštama… Mostar je jedan od najljepših gradova u ovom dijelu Evrope.

O njegovim ljepotama ispjevane su pjesme, ispričane su priče, a u novom vremenu, dolaskom savremene tehnologije u svijet je otišlo na hiljade foto i video razglednica.

Jednu takvu priredio je Mostarcima duž merdijana Adis Gološ, koji je u četrnaestominutnom klipu objedinio svo bogatstvo i raskoš grada na Neretvi.

S najnovijim zapisima iz stare jezgre, uporedio je fotografije istih lokacija nastale prije više od stotinu godina. Nezaobilazni su i ovog puta bili spomenici u čast Aleksi Šantiću i Osmanu Đikiću, a prenesen je i djelić atmosfere iz Starog grada u ljetnim mjesecima kada kroz Mostar prođe nekoliko stotina hiljada turista.

Prikazan je i skok sa Starog mosta, i to ne revijalni… Osim velelepnim građevima Mostar se diči i prirodnim ljepotama. U fokusu je smaragdna rijeka Neretva. Dio turističke ponude u Hercegovini su i vodopad Kravice, tekija i vrelo Bune, kao i Stjepan-grad u Blagaju.

Svako ko za buduću turističku destinaciju izabere Mostar ili Hercegovinu, bez sumnje, napravit će odličan izbor.


{$excerpt:n}