“Osjećam se kao majmun u zoo vrtu” – Žena se zarazila koronom i preživljava pakao

Kako kaže oboljela žena, u svom selu je stigmatizovana, a jedna djevojka širila je neistine o njoj pa je uhapšena.

Djevojka (28) širila je lažne vijesti o oboljelima preko društvenih mreža, na kojima je pisala kako je oboljela žena iz Ražanca šetala po prodavnicama, pekarama, mesarama, apotekama, a kako “Antena Zadar” saznaje, istu priču proširila je i po selu.

Morala sam da izađem u javnost s ovim, jer naprosto više nisam mogla da izdržim. Ja jesam jaka, ali neko drugi možda neće biti. Svaka čast izuzecima, ali u malim sredinama ima jako puno neobrazovanih ljudi. Osjećam se kao majmun u zoološkom vrtu jer komšije doslovno dolaze u dvorište da me gledaju. Ulica u kojoj živim nikad nije bila prometnija – kaže oboljela.

Nesretna žena zarazila se preko majke koja već 20 godina radi u Specijalnoj ortopedskoj bolnici u Biogradu kao medicinska sestra. Osim nje, pozitivan je i njen otac kao i djeca od sedam i jedne godine.

Smatram da sam se ponašala maksimalno odgovorno, nikada mi ne bi palo na pamet da idem u prodavnicu ili, kako su me optuživale komšije da ljubim komšijsku djecu. Ovakvo ponašanje ljudi oko mene dovelo me do toga da preispitujem svoje, a znam da nikog nisam ugrozila. Samohrana sam majka i navikla sam na teži put u životu i na to da sve uglavnom radim sama. Doslovno operem alkoholom kontejner u koji iznesem smeće – priča oboljela.


{$excerpt:n}