Dukić smanjio radnicima plate za 30 odsto

MILIĆI – Predsjednik kompanije „Boksit“ iz Milića Rajko Dukić saopštio je kako je radnicima smanjio platu za 30 odsto pravdajući se da je to učinio kako bi sačuvao poslovnu i finansijsku stabilnost, kao i radna mjesta zaposlenih.

dukićOn je uputio otvoreno pismo predsjedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću, u kojem je izrazio nezadovoljstvo odlukom Vlade da zdravstvenim radnicima dodjeli po 1.000 maraka jednokratne pomoći, dok sa druge stane privatne zdravstvene usluge u okviru njegove kompanije, a koje kako tvrdi rade više i bolje od javnih neće dobiti pomoć.

„Neshvatljiv i neprihvatljiv je takav odnos, koji pravite između državnog, odnosno javnog i privatnog, kada je u pitanju zdravstvo a to ne činite kada je u pitanju privreda, jer ste donijeli, sasvim razumne odluke, da privrednim djelatnostima, pomognete sa značajnim sredstvima, kako bi opstali na tržištu, pokrenuli poslove, koji su stali, ili značajno reducirani i sačuvali radna mjesta zaposlenih“, navodi Dukić.

Prema ličnoj ocjeni Dukića, dobar dio zdravstvenih radnika u Srpskoj nije zaslužio ni osnovnu platu.

Podsjećamo, Dukić je nedavno donio protivzakonitu odluku kojom je radnike obavezao da 30 odsto plate moraju potrošiti u sklopu prodajnih objekata u vlasništvu kompanije.

CAPITAL: D.T.

Чланак Dukić smanjio radnicima plate za 30 odsto се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}