Grb Armije Republike Bosne i Hercegovine na zgradi Vječne vatre u Sarajevu

Povodom obilježavanja 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, večeras je zgrada Vječne vatre, obasjana u bojama službene zastave Armije RBiH.

“U čast svim pripadnicama i pripadnicima, posebno šehidima, poginulim borcima, ratnim vojnim invalidima, dobitnicima priznanja ove međunarodno priznate vojne sile na fasadu zgrade projicirana je zastava Armije RBiH sa čuvenom porukom vrhovnog komandanta Armije RBiH rahmetli Alije Izetbegovića: “Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti nećemo”!”, saopćeno je iz uprave Grad Sarajeva, prenosi “N1“.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uputio je danas i službenu čestitku povodom obilježavanja 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

“Armija Republike Bosne i Hercegovine osnovana je prije 28 godina kao vojna sila koja je stala na branik mira, istine, života, ljudskih prava, države i svih naroda i građana Bosne i Hercegovine. Danas se sa ponosom sjećamo herojskog otpora agresiji i nezaboravnih vojnih pobjeda međunarodno priznate vojne sile. Armija RBiH nastala je iz naroda, iz naših mahala, ulica, iz naših sela i gradova – iz naših srca. I ostat će zauvijek najsnažniji pečat i najsjajniji orden u historiji milenijske države Bosne i Hercegovine. Šehidi i poginuli borci Armije RBiH najplemenitiji su i najbolji sinovi i kćeri koji su kročili ovom zemljom”, poručio je Skaka.

Ova zgrada u Ulici Maršala Tita, ubuduće će biti i službeno sjedište Grada Sarajeva.


{$excerpt:n}