Dodik: Srpska će nastojati da održi zaposlenost

BEOGRAD – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska nastojati da održi zaposlenost i u uslovima epidemije korona virusa.

milorad dodik

“U tom pogledu, naše mogućnosti su vezane za budžet Srpske i neke mogućnosti koje smo obezbijedili putem MMF. Naravno, Srbija u tom pogledu bolje stoji. Ali, mi ćemo iskoristiti sve mogućnosti koje se pružaju da održimo zaposlenost u Republici Srpskoj”, naveo je Dodik u obraćanju nakon sastanka sa predsjednikom i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić.

On je ocijenio da je Srbija kreirala opsežan program pomoći privredi, a da Republika Srpska to prati i nastoji da, u skladu sa svojim kapacitetima, učini sve što je moguće da olakša stanje u ekonomskom sektoru.

“Poslodavci su veoma razumno postupali nakon što smo ih zamolili da ne otpuštaju radnike i da ćemo zajedno kreirati mjere s ciljem održavanja zaposlenosti”, rekao je Dodik.

On je naveo da je za mjesec do mjesec i po dana u Srpskoj otpušteno 800 radnika, među kojim je 500 onih koji su bili zaposleni na određeno vrijeme.

Dodik je naglasio da će se Srpska morati usmjeriti ka tome da u svim dijelovima, pa i u privatnom sektoru plati jedan dio zagarantovanih plata od 520 KM radnicima i doprinose za april.

On je još jednom zahvalio Srbiji i na medicinskoj i na ekonomskoj na pomoći koju je pružila Republici Srpskoj. Srna

Чланак Dodik: Srpska će nastojati da održi zaposlenost се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}