Čestitka gradonačelnika Srebrenika u povodu Dana Armije RBiH

U ime Grada Srebrenika, svim građankama i građanima Srebrenika, svim pripadnicima i pripadnicama Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitam Dan Armije RBiH. Obilježavanje Dana Armije RBiH je prilika da se sjetimo njene historijske uloge u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše domovine, u odbrani Republike Bosne i Hercegovine od agresije.

Poštovane porodice šehida, poginulih boraca i branitelja naše domovine BiH, cijenjeni komandanti ratnih jedinica, nosioci najviših vojnih i policijskih odlikovanja, ratni vojni invalidi i demobilisani borci ARBiH i HVO-a, pripadnici patriotske lige, policijskih snaga, teritorijalne odbrane i civilne zaštite obilježimo jedan od najvećih praznika nase savremene historije, a to je Dan Armije Republike BiH.

U to ime , čuvajmo i njegujmo trajnu uspomenu na naše šehide, poginule borce i branitelje, civile, kao i sve domoljube koji svoje plemenite živote ugradiše u našu slobodu, slobodu jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, jer to je naš dug prema njima, prema budućim generacijama, ali i prema našoj jedinoj domovini. Čuvajmo i njegujmo tajnu uspomenu na bosansko hercegovačkog vojnika, čije srce je uvijek bilo jače i od samog čelika.

U ime Grda Srebrenika te u svoje lično ime, želim svim građanima našeg grada, svim borcima ARBiH, pripadnicima jedinica MUP-a BiH, ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim komandantima uputiti iskrene čestitke povodom Dana Armije RBiH.

Gradonačelnik, dr. sci. Nihad Omerović.
Objava Čestitka gradonačelnika Srebrenika u povodu Dana Armije RBiH pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}