Stigle nove informacije o najmlađoj žrtvi (26) korone u Srbiji: Oglasili se doktori i razotkrili cijeli slučaj

Iz Instituta za kardiovaskularne bolsti “Dedinje” demantovali su navode pojedinih medija koji su prenijeli vijest da je najmlađi pacijent star 26 godina, zaražen koronavirusom, preminuo upravo u ovoj ustanovi.

Kako navode, mladić nikada nije bio pacijent u ovoj bolnici.

Povodom netačnih informacija da je pacijent iz Paraćina, rođen 1994. godine, preminuo na Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, demantujemo istinitost tog navoda, jer pomenuti pacijent nikada nije bio na Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, niti je ikada bio na liječenju u tom institutu, pa prema tome nije ni preminuo u našoj ustaovi – navodi se u saopštenju ovog Instituta.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Paraćin objavljena je juče informacija da je u Beogradu preminula osoba 1994. godište iz te opštine koja je pozitivno testirana na virus korona.

Riječ je o 26-godišem mladiću, mještaninu sela Trešnjevica, koji je imao i druge ozbiljne zdravstvene probleme, a sudeći po starosti, ova osoba je najmlađa sa liste pozitivno testiranih na Covid-19 koja je preminula u Srbiji.

Neki mediji su prenijeli vijest da je mladić preminuo upravo u bolnici na Dedinju, što se ispostavilo kao netačna informacija, prenosi “Informer“.


{$excerpt:n}