Ministar Aljoša Čampara govorio o ideji 24-satnog karantina za građane

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara gostujući u Danu uživo na N1 kazao je da je on u ovom trenutku apsolutno protiv 24-satnog karantina te zamolio građane da se još malo strpe.

Kako je kazao, situacija u Federaciji BiH je zadovoljavajuća u sigurnosnom smislu i čestitao je svim policijskim službenicima, ali se i zahvalio građanima koji u ogromnoj mjeri poštuju sve naredbe i preporuke.

“Oni su omogućili lakši rad policijskim službenicima. Uvijek imate one neodgovorne pojedince koji remete sve to, sa kojima policijski službenici jedino imaju problema u ovom vremenu. To su oni neodgovorni pojedinci koji se oglušuju na naredbe, ne poštuju policijski sat i mjere. Oni sazlužuju sankcije i sve vrste kazni jer dovode u opasnost sve druge građane”, kazao je Čampara.

Na pitanje – da li FBiH treba 24-satni karantin?

“Ja sam apsolutno protiv toga. Ja sam to i ranije izjavljivao. Apsolutni karanatin može doći samo, pretpostavljam, u situaciji kada bi eskaliralo ovo stanje. Moramo razmišljati o građanima i kako bi se građani osjećali u slučaju da karantin traje 24 sata”, kazao je ministar Čampara.

The post Ministar Aljoša Čampara govorio o ideji 24-satnog karantina za građane appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}