Nakon najavljenih mjera kompanije vratile 7.000 radnika na posao

BEOGRAD – Od dana kada su u Srbiji najavljene mjere podrške privredi, prema podacima Privredne komore Srbije, ukupno 73 kompanije na posao su vratile 6.988 radnika, a čak 31 kompanija je zaposlila novih 144 radnika, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

mjere podrške

Ministar je za TV Prva kazao da, kada se uporede brojke kada su u pitanju privredna društva, u januaru je osnovano 728, a u martu 946 privrednih društava, dok je kod preduzetnika situacija takva da je osnovano 1.818 u martu, a u januaru 2.150.

Prema njegovim riječima, u januaru je ugašeno 574 privrednih društava, a u martu 100 manje – 475.

Niko to ne bi očekivao u vreme krize“, kaže Mali i dodaje da je po pitanju preduzetnika u januaru ugaseno 2.216, a u martu 2.276, nekih 60 više, s tim što, kako ističe, nakon objavljivanja mera Vlade Srbije zaustavljen je trend preduzetnika da traže da im se zamrzne poslovanje.

Nema razloga da zaustavite poslovanje i otpustite radnike, jer sa jedne strane država je rekla da ne morate da plaćate poreze i doprinose, a sa druge strane, tu smo da uplatimo minimalnu zaradu“, kazao je Mali i dodao da im je to i bio cilj. Tanjug

Чланак Nakon najavljenih mjera kompanije vratile 7.000 radnika na posao се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}