Misteriozan nestanak taksiste: Prvo su mu ubili rođaka, a onda se i Miroslavu gubi trag

Ni poslije četiri godine ne zna se da li je mrtav, ubijen ili se negdje krije.

Posljednji put Ranković je viđen tog 12. aprila oko 15 sati u Učiteljskom naselju. U Pljevaljskoj ulici, u blizini mjesta gdje je ubijen njegov poslovni partner i zet Teodor Gaćeša godinu dana ranije. Ranković se tog dana javio kćerki, oko 15.30 sati, i rekao joj da će doći na njen trening u 21 sat. Međutim, telefoni su mu nakon toga bili isključeni i niko ga nije vidio.

Najstarija kćerka, koja je tada bila trudna, i zet prijavili su njegov nestanak, navodeći da je Ranković imao običaj da se javi bilo gdje da krene. Policija je provjerila i sve granične prelaze, ali je utvrđeno da on nije napustio teritoriju Srbije. Bar ne sa svojim dokumentima.

Poslije njegovog nestanka, spekulisalo se da je možda i otet, ali je ubrzo odbačena ta mogućnost jer Miroslavljeva porodica nije primila nikakav zahtjev za njegov otkup. Dodatnu misteriju u njegov nestanak unijela je i nerasvetljeno ubistvo njegovog poslovnog saradnika i rođaka Teodora Gaćeše, u maju 2015. godine.

Naime, pominjalo se u javnosti, ali nije bilo nikakve zvanične potvrde da je Ranković poslije ubistva Gaćeše počeo da dobija prijetnje. Nije se odbacila mogućnost da je upravo iz straha za svoju bezbjednost i da ne doživi sudbinu rođaka, Ranković bio spreman da se ‘skloni’ i u Beogradu ostavi četvoro djece, od kojih je najmlađe u tom momentu imalo samo 11 godina. Sve to ostalo je na nivou spekulacija, a jedina činjenica je da policija i dalje Rankovića vodi kao nestalu osobu.

Za njim se traga ne samo u Srbiji već i u svijetu. Niko od nas ne želi da spekuliše da li je Ranković živ ili ne. Mi smatramo da je on živ – kaže.

Porodica smo, radimo zajedno. Koliko znam, nema nikakvih novih informacija o njegovom nestanku – navodi Luka Gaćeša, Rankovićev rođak i Teodorov sin, dodajući da se zbog trenutnog stanja nije vidio sa rođacima, piše “Kurir“.


{$excerpt:n}