Švaleracija u doba korone: Više od 50 ljubavnih parova uhvaćenih na djelu

Policija Srbije je u prethodnih desetak dana uhvatila “na djelu” više od 50 ljubavnih parova kako imaju se*s u kolima po zabačenim putevima i parkovima tokom policijskog sata, prenosi “Republika“.

Skoro niko od tih švalera nije se bunio što mora da plati kaznu, ali su preklinjali i policajce i sudije za prekršaje da se ne sazna s kim su uhvaćeni!

Izvor iz policije kazao je da su ljubavni parovi koji su krišom imali se*s na javnom mjestu tokom zabrane kretanja hvatani u nekoliko gradova Srbije, ali najviše ih je bilo u Beogradu.

Zaticani su na nekoliko lokacija u Beogradu koje su i ranije bile stecište švalera. Tako je, na primjer, patrola prije nekoliko dana u Zvezdarskoj šumi, pored puta, u mraku ugledala auto koji se ljuljao. Policajci su prišli tom autu i vidjeli ljubavni par “u akciji”. Sredovječni muškarac i njegova partnerka bili su u zanosu i nisu ni primijetili policajce, pa su ovi morali da im pokucaju na prozor. Nije teško zamisliti njihov šok na licima. Brže-bolje su se obukli i izašli iz auta – priča izvor kroz osmijeh.

Oboje su, kaže on, privedeni kod dežurnog sudije za prekršaje.

Privedeni par nije ni pitao za kaznu. Vidjelo se da je muškarac nervozan, pitao je policajce da li će mu rješenje o kazni biti odmah uručeno ili će biti poslato na adresu. Brinulo ga je samo da njegova porodica ne sazna gdje je i s kim uhvaćen tokom policijskog sata – ispričao je sagovornik.

Prema njegovim riječima, sličan slučaj se dogodio i kod Ade Ciganlije, sa Makiške strane, nedaleko od policijskog kompleksa.

Ljubavni par je zatečen u autu na parkingu koji se nalazi ispod nivoa puta. Policajci su primijetili odškrinuta vrata na jednom automobilu i dvije osobe unutra. Kad su im policajci rekli da moraju da ih privedu zbog kršenja zabrane, oboje su ih molili da ih puste. Pravdali su se da će imati velikih problema u svojim porodicama ako se sazna gdje su i s kim zatečeni, ali su ipak poslati kod sudije za prekršaje – rekao je izvor.


{$excerpt:n}