Beskrajna tuga: Isti dan od virusa korona umrla joj i majka i baka

Ljiljana je podlegla infekciji korona virusom, dok je njena majka patila od niza bolesti, ali se ne isključuje da je i ona bila žrtva iste zaraze.

Nakica Antić, Ljiljanina koleginica kaže da je ona u veoma teškom stanju primljena u bolnicu, prenosi “Telegraf“.

“Bila je 12 dana na respiratoru, borila se za život ali je tu bitku izgubila u nedjelju uveče. Strašno je to što joj je nekoliko sati ranije umrla i majka. Mnogo nam je teško, sa Ljiljanom sam bila veoma bliska, uvijek je bila nasmijana, izuzetno vedra, njena smrt nas je mnogo pogodila”, priča prijateljica preminule žene.

Komentarišući to što je i Ljiljanina majka umrla istog dana, Nakica kaže da ne isključuje mogućnost da je i ona bila zaražena koronom.

Juče je bitku sa Covidom 19 izgubila naša draga koleginica, psiholog, Ljiljana Kostić. Iza nje je ostala kći…

Gepostet von Nakica Antic am Montag, 6. April 2020

“Majka joj je bila bolešljiva, Ljiljana je obilazila, moguće da je zarazila ne znajući da je pozitivna na koronu. Ne mogu to sa sigurnošću da tvrdim, ali je vrlo moguće. Ono što je sada najvažnije je da zbrinemo Ljiljaninu kćerkicu. Ona je u nezavidnoj situaciji jer joj je preminuo i otac, ostala je bez ikakvih prihoda a na studijama je. Pozvali smo humane ljude i već ima dosta onih koji su odlučili da joj pomognu. Ljiljana je to zaslužila, bila je divan čovjek”, kazala je Antić.

Tragedija ove porodice duboko je dirnula Ljiljanine prijatelje, naročito što joj je prije nekoliko godina preminuo i suprug, pa je njena kćerka ostala bez oba roditelja.

Oni su pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za studentkinju u koju su se već uključili brojni donatori.

Tragičnu vijest potvrdio je i Dragan Gejo, načelnik Školske uprave koji je Ljiljanu takođe lično poznavao.

“Ljilja je bila svjetla tačka, drugarčina, osoba koja je imala vremena za svakog. Radila je u Svrljigu, to je zaista lijep kolektiv, mnogo prosvjetnih radnika iz Niša je tamo zaposleno. Imao sam priliku da sa njom više puta putujem, sarađivali smo na nekim projektima, bila je divna žena. Zakačio je taj prokleti virus i nije je poštedio. Ovo je veliki gubitak za sve koji su je poznavali”, rekao je Gejo.

On je takođe najavio akciju pomoći njenoj kćerki.

“Koliko ja znam, ona je student prve godine Stomatološkog fakulteta, imaće pravo na porodičnu penziju, ali joj se mora pomoći na sve načine. Sigurno je da će se uključiti i škola, a ja ću kontaktirati i opštinu Pantelej, na čijem području djevojka živi da joj takođe priskoći u pomoć”, kazao je načelnik niške Školske uprave.


{$excerpt:n}