Na Institutu Dedinje 67 zaposlenih i 14 pacijenata pozitivno na virus korona

On je za “TV Prva” kazao da se, uprkos tome što su na vrijeme preduzeli mjere zaštite, desilo da su na Institut dolazili pacijenti bez ikakvih simtoma i operisani kao zdravi, a u stvari su bili pozitivni na korona virus, što se utvrdilo tek poslije operacije.

On je rekao da su sinoć i jutros stigli “porazni reultati” i dodao da se od 250 testiranih ispostavilo da je 67 zaposlenih pozitivno na Covid 19, kao i 14 pacijenata.

Među 67 oboljelih radnika 11 su ljekari, a ostalo su medicinske sestre i pomoćni radnici, od kojih 61 nema nikakve simptome, a šest samo blagu kliničku sliku.

Oni su kako kaže Bojić, upućeni na dalje liječenje i isključeni iz procesa rada.

Bojić je istakao da su testirani i pacijenti koji su čekali na intervenciju i od 17 njih ispostavilo se da je pet pozitivno na korona virus.

“Taj lanac smo morali preseći da bi spriječili gore scenarije”, rekao je Bojić i dodao da na tom institutu imaju dovoljno stručnjaka da se može nastaviti normalan proces rada, ali je neophodno da imaju zaštitnu opremu kao da i da se omogući testiranje za sve one koji ulaze u tu ustanovu, piše “Tanjug”.


{$excerpt:n}