Hronika Strava u Mrkonjić Gradu: Prerani porod kod kuće usmrtio majku i bebu

Pretpostavlja se da je došlo do komplikacija pri prijevremenom porođaju, ali nakon obdukcije, koja je naložena, biće poznato kako se desila ovakva tragedija, koja je šokirala Mrkonjić Grad, ali i Grahovo, gdje žive roditelji i kćerka preminule.

Ovaj šokantan slučaj otkriven je kada se nesrećna žena, koja je, prema riječima mještana, bila u sedmom mjesecu trudnoće, nije javljala na mobilni telefon pa su odlučili da vide šta se desilo.

Kako saznajemo od izvora bliskih istrazi, po ulasku u stan zatečen je horor, jer je tijelo bebe, kojoj je bila presječena pupčana vrpca, pronađeno u kuhinji u lavoru, dok je porodilja nađena pored kreveta.

Prema riječima mještana, Z.Č. je živjela kao podstanar jer se doselila iz Grahova u Mrkonjić Grad, gdje je radila kao konobarica, ali budući da su lokali zatvoreni zbog situacije sa virusom korona, posljednjih dana nije radila.

Kada su njeni poznanici shvatili da se ona ne javlja, pokušali su da vide šta se dešava, ali ovakav stravičan scenario niko nije očekivao.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, radi se o komplikovanom porođaju koji je doveo do smrti porodilje i bebe, ali je ostalo nejasno zašto porodilja nije pozvala pomoć.

“Pretužno je da su nastradale majka i beba u takvim uslovima i to u naseljenom mjestu, jer nikome nije jasno da li se uspaničila pa nije stigla zvati pomoć ili je mislila da ipak može nekako sama da se porodi”, kažu mještani za “Nezavisne“.

Tuga je kažu veća jer je iza nje ostala mala kćerka iz prvog braka, koja živi sa bakom i djedom.

Policijska uprava Mrkonjić Grada saopštila je da im je ovaj slučaj prijavljen u nedjelju, oko 21.20.

“Policija je obaviještena da se Z.Č., koja stanuje kao podstanar u privatnoj kući u Mrkonjić Gradu, ne javlja na mobilni telefon i ne otvara ulazna vrata. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Policijske stanice Mrkonjić Grad, koji su zajedno sa vlasnikom stana ušli u stan i zatekli beživotna tijela Z.Č. iz Petrovca i novorođenčeta”, saopšteno je iz PU Mrkonjić Grad.

Dodali su da je obavljen uviđaj uz prisustvo doktora mrtvozornika Doma zdravlja Mrkonjić Grad.

“O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio obdukciju tijela. Tek kada se to završi, biće poznat uzrok smrti. O više detalja zasad ne možemo da govorimo”, rekli su u policiji.


{$excerpt:n}