Ministarstvo prosvjete: Ne kršimo Zakon o zaštiti ličnih podataka

BANJALUKA – Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske saopštilo je da se u ustanovama iz nadležnosti ovog ministarstva u potpunosti poštuje princip dobrovoljnosti i solidarnosti prilikom uplate u Fond solidarnosti za obnovu Srpske.

vlada

Odlučno odbacujući navode koje je iznio “Transparensi internešnel” u BiH da se “u obrazovnom sistemu krši princip dobrovoljnosti prilikom uplate u Fond”, iz Ministarstva navode da je na osnovu zaključka Vlade Srpske od 26. marta predloženo da svaki rukovodilac upozna zaposlene da mogu određeni procenat svojih ličnih primanja za mart usmjeriti na račun posebnih namjena Fonda solidarnosti za obnovu Srpske uvažavajući u potpunosti princip dobrovoljnosti i solidarnosti.

“Ministarstvo je u dopisu upućenom obrazovnim ustanovama pojasnilo detalje same procedure uplate sredstava u Fond solidarnosti, ne kršeći ni na koji način Zakon o zaštiti ličnih podataka”, navodi se u saopštenju. Srna

Чланак Ministarstvo prosvjete: Ne kršimo Zakon o zaštiti ličnih podataka се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}