Majka nije mogla prisustvovati sahrani sinu kojeg je ubio koronavirus

Dragoljub Dacko Jovanović, iz sela Stanulovići u optšini Brus na granici s Kosovom sahranjen je juče popodne na lokalnom groblju kod mjesta zvano Hrast.

Jovanović je preminuo u niškom KBC gdje je protekle nedjelje prebačen iz Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, a gdje je posljednjih mjesec dana kao bubrežni bolesnik dovožen tri puta nedjeljno vozilom Hitne pomoći iz Leposavića.

Iako je prostorno živio u selu na području opštine Brus, Jovanović se liječio u opštini Leposavić gdje je bio prijavljen zbog blizine, a u zaseoku Trešnjica živio je sa majkom Jovankom gdje je njihovo domaćinstvo jedino u tom zaseoku dok je i selo Stanulovići uglavnom nenaseljeno.

Tijelo Jovanovića iz kapele niškog KBC preuzelo je juče JKP iz Brusa koje je i po svim propisima obavilo sahranu kojoj zbog samoizolacije nije prisustvovala njegova majka, a koja ne prestaje da žali za preminulim sinom pogotovu što je prije trideset i nešto godina ostala bez još jednog sina koji je zbog tumora na mozgu preminuo u sedmom razredu osnovne škole u Leposaviću, prenose “Novosti“.


{$excerpt:n}