BH Pošta: Važna obavijest za one kojima penzija dolazi na kućnu adresu

“Isplata penzija kreće početkom naredne sedmice i BH Pošta će, poštujući usvojene mjere Kriznog štaba, koje se odnose na oprez u komunikaciji sa korisnicima penzija/mirovina, nastojati, u što kraćem roku završiti isplatu”, navode, te poručuju:

“Zbog novonastale situacije izazvane pandemijom koronavirusa, te zbog zaštite radnika BH Pošte i korisnika naših usluga, BH Pošta ulaže maksimalne napore da naši korisnici ne budu uskraćeni za naše usluge, uključujući i sve korisnike penzija, da i u ovim vanrednim uslovima rada, svoje penzije dobiju na kućnu adresu.

S tim u vezi, korisnici koji svoje penzije primaju na kućnu adresu dužni su, u cilju svoje zaštite i zaštite radnika BH Pošte, prilikom posjete poštonoše nositi zaštitne maske i rukavice. Također, preporuka je da svaki korisnik penzije obezbijedi olovku za potpis čeka kako bi se, i na taj način, smanjila mogućnost zaraze. Molimo naše korisnike da se pridržavaju navedenih mjera zaštite.”

Korisnici kojima je izrečena mjera zdravstvenog nadzora

“Za one korisnike koji su u posebnoj zdravstvenoj izolaciji, poštonoša će iznos penzije zajedno s čekom prethodno ubaciti u kovertu, pozvoniti na vrata te ostaviti kovertu ispred vrata. Korisnik penzije je dužan u priustvu poštonoše uzeti kovertu, izbrojati novac, potpisati ček te isti vratiti u kovertu i kovertu ostaviti ispred vrata. Poštonoša će za to vrijeme biti na preporučenoj udaljenosti od najmanje dva metra, nakon čega će preuzeti kovertu sa potpisanim čekom.

Na taj način će se smanjiti vrijeme neposrednog kontakta poštonoše i korisnika. Podsjećamo, da su radnici BH Pošte uz zdravstvene i radnike u prodaji jedni od najizloženijih zarazi korona virusom, te molimo korisnike penzija za razumijevanje te poštivanje propisanih mjera prilikom isplate penzija”, zaključuje se u saopćenju, prenosi “Radiosarajevo“.


{$excerpt:n}