Džeko: “Romu osjećam kao vlastitu porodicu”

edin dzeko

“Moja kuća nema balkona, zbog čega ne mogu uživo da doživim stihove pjesmi svakog dana od 18 sati. Ali u vrijeme društvenih mreža kao da smo jedan metar od žarišta pa se može informisati o razvoju zaraze. Lijepo je vidjeti ljude kako s prozora pjevaju pjesme. To daje nadu”, kazao je Edin Džeko, kapiten bh. reprezentacije.

Džeko u svemu pokušava da gleda pozitivnu stranu. Vrijeme provodi uz djecu te suprugu Amru Silajdžić kojoj je, kako kaže, okupirao kućnu teretanu, piše “Hayat“.

“Pokušavam gledati pozitvinu stranu ove vanredne situacije. Imamo dosta vremena da ga posvetimo našoj djeci. Popunjavamo ga igrajući razne igre. Otkrili su da je s mamom i ocem lijepom u kući. Kad sam već kod njihove mame, zauzeo sam joj teretanu.

Dok sam trenirao u kampu Trigorija rijetko sam koristio prostor koji je ona sebi napravila, ali sada kako bih ispoštovao program koji sam dobio od kluba podijeljen sam na treniranje u vrtu i u njenoj teretani”.

Džeko je otkrio i zašto je odlučio da ostane u Romi. Presudilo je da to da rimski klub osjeća kao vlastitu porodicu.

“Romina akcija da pokuca na vrata najstarijih navijača i obezbijedi im maske i nephodne namirnice je bilo nešto zaista jako. To znači biti porodica i upravo zbog toga sam prije šest mjeseci odlučio da je ne napustim”, kazao je Džeko.


{$excerpt:n}