“Standard” iz Ilijaša otpustio 500 radnika

ILIJAŠ – U kompaniji “Standard” iz Ilijaša, koja se bavi proizvodnjom namještaja, otkaz je dobilo 500 radnika.

standard

Predsjednik Asocijacije drvoprerađivača u Federaciji BiH Suad Ećo izjavio je da mu je juče ujutro potvrđeno da je 500 radnika dobilo otkaz, te da su u pitanju i radna mjesta preostalih 400 radnika.

Oni imaju ugovore na neodređeno, a razmatra se da i oni dobiju otkaz, ali treba ispoštovati zakon u ovom slučaju“, rekao je Ećo za “Dnevni avaz”.

On je naveo kako raspolaže informacijama da u Sarajevu postoji još jedna firma koja priprema otkaze za oko 500 radnika i da će se to, najvjerovatnije, desiti sutra ili prekosutra.

Ećo je istakao da Udruženje poslodavaca ima definisane prijedloge kako da se zaustavi negativan trend otpuštanja radnika, ali da niko neće da ih sasluša i shvati ozbiljno.

Trebalo bi, smatra Ećo, poslušati poslodavce koji traže prolongiranje plaćanja PDV-a i plaćanja doprinosa za februar, mart i april, kao i da se prolongira plaćanje poreza na dohodak, te omogući prolongiranje plaćanja poreza na dobit za prethodnu godinu.

Tražili smo i odgađanje plaćanja kredita za sva pravna lica koja su pogođena pandemijom virusa korona“, naveo je Ećo.  Srna

Чланак “Standard” iz Ilijaša otpustio 500 radnika се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}