Srebrenik dobija tunele za dezinfekciju – Od ideje do realizacije za samo 7 sati

Danas je u krugu firme “Herceg” u Srebreniku pušten u probni rad prvi tunel za dezinfekciju koji bi od sutra trebao biti stavljen na raspolaganje JZU Dom zdravlja Srebrenik, a namijenjen je za djelotvornu dezinfekciju svih lica koja budu pristupala ovoj ustanovi.

Ubrzo bi trebala biti gotova još tri ovakva tunela, nakon čijeg instaliranja i na drugim mjestima će se omogućiti dezinfekcija mnogo većeg broja građana, a biće locirani na najbitnijim i najfrekventnijim pozicijama u gradu.

– ” Od ideje do realizacije ovog projekta – tunela za dezinfekciju proteklo je samo 7 sati, a riječ je ječ je o domaćoj pameti,organizaciji i kreativnosti. Pored velikog broja problema uspjeli smo obezbijediti odgovorajuće certificirano sredstvo za ovaj vid dezinfekcije koje će do večernjih sati biti dopremljeno u Gradski štab civilne zaštite Srebrenik.Koristim priliku da se neizmjerno zahvalim firmi Herceg d.o.o. iz Srebrenika, a posebno suvlasniku Herceg Mustafi koji je svojim ličnim radom i angažmanom doprinio realizaciji ovog projekta. Također veliku zahvalnost upućujem i odgovornim licima firme Systemic d.o.o. u smislu pružanja svakog vida podrške i pomoći. Zahvalni smo i Udruženju privrednika Srebrenik na čelu sa Hercegovac Sulejmanom, koji su finansijski potpomogli realizaciju ovog projekta”, naveo je komandant štaba Civilne zaštite i gradonačelnik Srebrenik Nihad Omerović.

Tunel funkcionira na principu senzora, a treba naglasiti i to da nije štetan za zdravlje.

Objava Srebrenik dobija tunele za dezinfekciju – Od ideje do realizacije za samo 7 sati pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}