Kažnjeno 48 građana bh. entiteta RS zbog kršenja mjera, muškarac iz izolacije išao u banku

Zabranu kretanja osobama sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabranu kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do 05 sati, u protekla 24 sata u Republici Srpskoj (RS) je prekršilo 48 građana, prenosi “Fokus“.

Te osobe su sankcionisane, potvrđeno je iz ministarstva unutrašnjih poslova tog bh. entiteta.

Evidentirana su dva krivična djela protiv zdravlja ljudi.

Iz policije pojašnjavaju da su u Banjoj Luci sinoć uhapšene dvije osobe, inicijala M.B. iz Teslića i T.R. iz Ugljevika, koje nisu poštovale naložene mjere nadležnog inspekcijskog organa o karantinu i samoizolaciji.

Tužilac je potvrdio da se radi o krivičnim djelima nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

U Trebinju je priveden H.S., jer je prekršio mjeru samoizolacije, kretao se po gradu i boravio u prostorijama jedne banke te prelazio državnu granicu između BiH i Hrvatske dana 17. i 18.marta, iako mu je 16.marta izdato rješenje Federalne uprave za inspekcijske poslove, kojim se stavlja pod zdravstveni nadzor i kojim mu se zabranjuje kretanje, odnosno napuštanje mjesta boravka u trajanju od 14 dana.

Iz MUP-a RS ponovo apeluju na građane da poštuju zaključak Štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19).


{$excerpt:n}