Vremenska prognoza do petka

U Bosni će padati snijeg. Tokom dana u Bosni je izgledno i formiranje sniježnog pokrivača od 5 do 20 cm, u sjeverozapadnim i planinskim područjima i do 25 cm. Na jugu zemlje lokalno će padati slaba kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, povremeno s jakim udarima. Jutarnja temperatura zraka između -6 i -1, a dnevna između -2 i 8 stupnjeva.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. Uglavnom će padati slab snijeg ili susnježica, a na jugu zemlje slaba kiša. Povremeno jaki udari vjetra se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura zraka između -6 i – 3, a najviša dnevna između -2 i 10 stupnjeva.

U četvrtak oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg ili susnežica, koji bi rastom temperature zraka u nizinama prelazio u kišu. U Hercegovini slaba kiša. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 4, a najviša dnevna između 1 i 11 stupnjeva,prenosi Slobodnabosna

U petak pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 7, a najviša dnevna između 1 i 12 stupnjeva Celzijusa.


{$excerpt:n}