Ruska vojska šalje pomoć Italiji u borbi protiv koronavirusa

Ruska vojska počet će od danas slati medicinsku pomoć Italiji kako bi im pomogli u borbi protiv koronavirusa, a nakon što su dobili nalog od predsjednika Vladimira Putina, navodi se u saopštenjz ruskog ministarstva odbrane.

Putin je u subotu razgovarao s italijanskim premijerom Giuseppeom Conteom, saopštio je Kremlj, i poručio mu da će Rusija pružiti podršku i pomoć u obliku mobilnih vozila za dezinfekciju i specijalista za pomoć najgore pogođenim italijanskim regijama, javio je Reuters.

Italija je u subotu zabilježila nagli skok smrtnih slučajeva od koronavirusa od blizu 800, čime je ukupno porastao broj umrlih u najteže pogođenoj državi na svijetu na skoro 5.000.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je kako će od nedjelje vojnim transportnim avionima početi slati u Italiju osam pokretnih brigada vojnih ljekara, specijalna vozila za dezinfekciju i drugu medicinsku opremu.

Sama Rusija prijavila je 306 slučajeva zaraze virusom, od kojih je većina u Moskvi, i jedan smrtni slučaj koji je povezan sa koronavirusom, prenosi “Fena”.


{$excerpt:n}