Bh. meteorolozi najavljuju drastičnu promjenu vremena

U Bosni u nizinama će uglavnom padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. U večernjim satima slabog snijega može biti i u nizinama

U Bosni je jutros oblačno sa slabom kišom, na planinama sa slabim snijegom. U Hercegovini je djelomično vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica -5, Ivan -sedlo i Sokolac 1, Bihać 2, Prijedor, Sanski Most i Srebrenica 3, Bugojno, Doboj, Gradačac, Sarajevo i Tuzla 4, Banja Luka, Bijeljina, Livno, Zenica i Zvornik 5, Široki Brijeg 6, Grude 7, Trebinje 11, Neum 12, Mostar 13 stepena Celzijevih.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945Pa, za 3hPa je veći od normalnog i raste.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama će uglavnom padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. U večernjim satima slabog snijega može biti i u nizinama. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno sa slabom kišom. Krajem dana i u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak će padati i slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U ponedjeljak, 23. marta, u ranim jutarnjim satima slab snijeg u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni tokom dana pretežno oblačno sa novim padavinama u drugoj polovini dana. Većinom će padati snijeg ili susnježica. U nizinama ispočetka će padati i kiša koja će preći u susnježicu i snijeg.

U većem dijelu Hercegovine dosta sunčano. Više oblačnosti na sjeveru i istoku Hercegovine.

Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno sa jakim udarima. U Hercegovini bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu od 5 do 9°C.

U utorak, 24. marta, u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg, u nizinama rijeđe susnježica. Izgledno je formiranje sniježnog pokrivača od 5 do 20 centimetara. Na jugu zemlje lokalno će padati slaba kiša.

Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu od 4 do 8°C.

U srijedu, 25. marta, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Uglavnom će padati slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje sredinom dana slaba kiša.

Vjetar većinom slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu od 6 do 10°C, prenosi “Depo“.


{$excerpt:n}