U samoizolaciji 300 građana Srebrenika – pojačane mjere prevencije

Gostujući u programu Radio Srebrenika prim.dr. Ibrahim Zukić direktor Doma zdravlja Srebrenik, predsjednik Kriznog štaba ove ustanove rekao je da se u već dva mjeseca provode mjere na prevenciji širenja Korona virusa, a kontinuirano se radi na uvođenju dodatnih mjera, kako na prevenciji, tako i na pomoći građanima u ovoj kriznoj situaciji. tako će od naredne sedmice na raspolaganju biti još dva tima HES-a koji će raditi u dvije smjene, a isti princip je uveden i za timove porodične medicine, te timove za djecu predškolskog i školskog uzrasta, s radnim vremenom od 7-19 sati.

Do daljnjeg je obustavljena obavezna imunizacija djece.

U okviru mjera zaštite i pomoći građanima dr. Zukić je najavio i uvođenje telefona za psiho-socijalnu podršku od strane psihologa i neuropsihijatra. rekao je, takođe, da će se provoditi režim kontrole i trijaže pacijenata pri ulasku u zdravstvene ustanove kroz poseban punkt, kao i ograđivanje kompleksa Doma zdravlja Srebrenik, kako bi se navedene aktivnosti mogle kvalitetno realizovati.

-“U toku su i aktivnosti na završetku zgrade urgentnog centra, a kompletne aktivnosti vode i daju podršku srebrenički privrednici, kako bi se osposobilo prizemlje zgrade s ciljem pružanja zdravstvenih usluga neophodnih u trenutnoj kriznoj situaciji”- istakao je prim.dr. Ibrahim Zukić.

Ono što je najvažnije je da za sada nema registrovanih zaraženih pacijenata na području našeg grada, te se mole svi građani da se pridržavaju svih uputa nadležnih organa, naročito kad su u pitanju mjere kretanja, osim kada je to neophodno. Za eventualne zdravstvene probleme, recepte, savjete i slično, građani trebaju pozvati svoj tim porodične medicine, na koji inače zakazuju redovne termine. -“Samo tako možete pomoći i sebi, ali i zdravstvenim radnicima koji su i ovaj put na prvim linijama odbrane”- zaključio je prim.dr. Ibrahim Zukić.

Objava U samoizolaciji 300 građana Srebrenika – pojačane mjere prevencije pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}