Vučić: Osim transportnih kamiona više niko ne može da uđe u Srbiju

Od sutra ujutru od osam časova zatvaraju se svi granični prelazi za ulazak u Srbiju u drumskom, željezničkom i riječnom saobraćaju, izjavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, javlja Anadolu Agency (AA).

“Od sutra, osim transportnih kamiona više niko ne može da uđe na teritoriju Srbije”, rekao je Vučić u obraćanju javnosti u Palati Srbija.

On je rekao i da se sutra u 12 sati potpuno ukida i međugradski saobraćaj za sve, osim za automobile.

“U narednim danima, mi ćemo vjerovatno donijeti dodatne odluke o vremenskom proširenju zabrane kretanja za sve”, izjavio je Vučić i dodao da će se o tom pitanju izjasniti do kraja nedelje.

Predsjednik Srbije je kazao da je od ukupnog broja registrovanih, njih 103, šest na respiratorima, ali da se očekuje da se u narednim danima i nedeljama ubrzano povećava broj zaraženih.

On je pojasnio da je Infektivna klinika u Beogradu gotovo puna, te da će se preći na bolnicu “Dragiša Mišović”.

“Nama su bolnice sve punije, ljekari se drže junački, vojska i policija veoma dobro obavljaju svoj posao i verujem da ćemo moći da pomognemo ljekarima da ovakvim tempom nastave, iako su umorni”, kazao je.

Vučić je rekao i da je kupljeno još 200 respiratora, za koje očekuje da zdravstvenom sistemu zemlje budu na raspolaganju do utorka, te da je cilj da Srbija ima 1.000 slobodnih respiratora.

On je najavio i da će sljedeće nedjelje “cijela Srbija imati maske”.

Prema posljednjim podacima od 18 časova, u Srbiji je registrovano 103 slučaja zaraze korona virusom, a u zemlji je od 15. marta uvedeno vanredno stanje.

Starijima od 65 godina u gradskim, kao i starijima od 70 godina u seoskim sredinama zabranjen je izlazak u potpunosti, a za sva ostala uvedena je zabrana kretanja u periodu od 20 časova do pet sati ujutru.


{$excerpt:n}