Vlasnik kafića u Glamoču uhapšen jer nije zatvorio lokal

Službenici Policijske stanice Glamoč u srijedu, 18. marta, uhapsili su 51-godišnjeg I. S, vlasnika caffe bara “Sušek” u Glamoču, zbog nepoštivanja odluke o zabrani rada ugostiteljskog objekta.

Službenici Policijske stanice Glamoč zaprimili su u srijedu u 13 sati dojavu od Uprave za inspekcijske poslove Kantona 10 da se u spomenutom ugostiteljskom objektu nalazi pet gostiju, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a

Nakon dolaska službenika kantonalne inspekcije vlasnik je zaključao vrata ugostiteljskog objekta i onemogućio obavljanje nadzora. Na mjesto događaja izišli su i službenici Policijske stanice Glamoč i zajedno s inspekcijom tražili od vlasnika da otvori objekt što je on i učinio u 13.50 sati uz, kako navode, drsko ponašanje.

Vlasnik je priveden u Policijsku stanicu Glamoč i nad njim je pokrenuta kriminalistička obrada zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i kazneno djelo spriječavanja službene osobe u obavljanju službene radnje.

U cilju provođenja izvanrednih mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, te zaštite i spašavanja stanovništva, Krizni štab Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Kantona 10 ranije je donio odluku o zabrani rada ugostiteljskih objekata svih kategorija. Odluka bi na snazi trebala ostati do 30. marta, piše “Fena”.


{$excerpt:n}