Novi Pazar: Doktor došao iz Njemačke, umjesto u izolaciju otišao na posao u bolnici, policija reagovala po prijavi kolega

Novopazarska policija morala je da reaguje kako bi ljekara, koji se prije par dana vratio iz inostranstva, udaljila iz novopazarske Opšte bolnice jer je došao da radi, iako mu je pri ulasku u zemlju izrečena obavezna mjera samoizolacije.

Prema riječima nekoliko zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi, ljekar koji radi na odjeljenju otorinolaringologije juče se pojavio na svom radnom mjestu iako se pre par dana vratio iz Njemačke, zemlje u kojoj je korona virus u ekspanziji.

– Pokušavali smo da ga ubjedimo da se vrati kući, da ne treba da radi, ali to nije urodilo plodom, zbog čega smo morali da obavijestimo policiju. Kolega je, u pratnji policije, sproveden do kuće u izolaciju – rekao je jedan od zaposlenih na tom odjeljenju.

U novopazarskoj policiji je nezvanično potvrđeno da su reagovali po pozivu nadležnih u Opštoj bolnici i da su jednu osobu iz te zdravstvene ustanove sproveli do kuće jer joj je sanitarna inspekcija, prilikom ulaska u zemlju, uručila rješenje o samoizolaciji, piše “Blic“.

Protiv ljekara, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.


{$excerpt:n}