Fond PIO: Obustava rada sa strankama u službenim prostorijama

U skladu sa ovom naredbom, obustavlja se rad sa strankama u centralnoj službi i šest filijala Fonda, te 54 poslovnice do ukidanja vanredne situacije.

Direktor Fonda Mladen Milić novinarima je rekao da je Fond, uprkos svih upozorenja, molbi i preduzetih mjera, juče i danas imao mnogo više posjeta nego što je prosječno dnevno imao prije uvođenja vanredne situacije.

„Zabrinjavajuće je da je u gotovo svim filijalama nakon uvođenja jučerašnjih mjera, kada smo ograničili ulazak maksimalno tri stranke u šalter-salu, dolazilo čak i do verbalnih konflikata, a analize su pokazale da je najveći broj tih ljudi dolazio, a da nije bilo gotovo nikakve potrebe“, rekao je Milić.

On je naveo da je nekoliko radnika Fonda u samoizolaciji, na preporuku porodičnih ljekara.

Milić je dodao da je u tri slučaja riječ o radnicima Fonda čiji su članovi porodice boravili u inostranstvu i došli iz kriznih područja, te o dva radnika koja su boravila u Mađarskoj, odnosno Turskoj.

On je naglasio da na snazi ostaju sve ranije preduzete mjere koje za cilj imaju zaustavljanje i sprečavanje širenja virusa korona.

Milić kaže da će stručne službe Fonda obraditi sve primljene zahtjeve.

„Zahtjeve za ostvarivanje prava na starosnu, porodičnu i invalidsku penziju treba upućivati poštom i biće rješavani u skladu sa Zakonom o upravnom postupku“, naveo je on.

Milić je podsjetio da je Fond juče u potpunosti prekinuo dalje vještačenje, odnosno rad za ocjenu radne sposobnosti.

„Ukoliko situacija bude nalagala, naši ljekari-vještaci određenih grana medicine biće stavljeni na raspolaganje Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske“, dodao je Milić, pišu “Nezavisne“.


{$excerpt:n}