U Hrvatskoj je zaraženo još sedam ljudi

Na pres-konferenciji Nacionalnog stožera u ponedjeljak ujutro objavljeno je da je u Hrvatskoj zaraženo još sedam ljudi, rekao je na ministar zdravstva Vili Beroš. Ukupno ih je sada 56, prenosi “N1“.

Ulazimo u treću fazu borbe protiv koronavirusa koja uključuje mobilizaciju zdravstvenog sistema“, rekao je na press konferenciji ministar Vili Beroš.

Direktor HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je da je bitno da se održava balans između dobre epidemiološke situacije i oštrine i širine mjera. “Ne bi bilo dobro da sve zatvorimo, život bi stao i stvari ne bi mogle funkcionirati. Mi epidemiolozi moramo predlagati na dnevnoj bazi Stožeru i vladi mjere za koje mislimo da su prioritetne“, kazao je Capak.

Imamo 9000 ljudi u samizolaciji
, dodao je.

Na pres-konferenciji Nacionalnog stožera održanoj u nedjelju poslijepodne, ministar unutarnjih poslova i voditelj Stožera Davor Božinović najavio je skoro uvođenje rigoroznijih mjera u Hrvatskoj, s ciljem zaštite građana od koronavirusa.

Promišlja se cijeli niz mjera, one će uslijediti vrlo brzo, bit će sve rigoroznije. Sigurno je da ćemo s određenom dinamikom uvoditi u Hrvatsku mjere poput onih koje su uvedene u nekim drugim zemljama“, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Naš život će se početi malo ozbiljnije mijenjati, s ciljem zaštite građana“, rekao je Božinović.


{$excerpt:n}