Srbin za kog se mislilo da je izliječen, nije ni imao koronavirus!?

Pojedini srbijanski mediji objavili su da je pacijent koji se liječio od koronavirusa otpušten iz KC Vojvodine jer je test pokazao da je negativan. Međutim, Gojković kaže drugačije.

“Mi svaki dan održavamo konferencije, molimo građane da nas slušaju. Pacijent nije izliječen, jer nije ni imao koronavirus i ne treba praviti senzacionalističke priče. Liječenje od ovog virusa je dugotrajan proces i ne može da se riješi preko noći“, rekao je Gojković za “Pink“.

Govoreći o stanju četvoro pacijenata koji leže u KC Vojvodina, Gojković je rekao da je ono nepromijenjeno od kako su hospitalizovani sa, kako kaže, “djelimičnim poboljšanjem”.

Prema njegovim riječima, epidemiološka situacija u Srbiji je pod kontrolom i “u Vladi Srbije cijeli dan se održavaju sastanci sa kriznim štabom, radnim tijelima, epidemiolozima, infektolozima i pulmolozima, te da se stanje analizira iz sata u sat”.

Gojković ističe da je Srbija izdržala “prvi udar“ od pojave koronavirusa, dodajući da za osam dana, od kada je prijavljen prvi slučaj u Srbiji, imamo samo 41 zaraženu osobu.

“Sada ulazimo u drugu fazu, a to je faza u kojoj nam je najneophodnija svijest građana da svi oni koji su imali kontakt sa zaraženima ili imaju blage simptome respiratorne infekcije, ostanu kod kuće i da se samoizoluju kako se zaraza ne bi širila”, poručio je Gojković.

Ističe da zbog toga zdravi ljudi moraju da jačaju imunitet kroz bolju ishranu i više sna, kako bi se organizam lakše izborio sa virusom.

“Ukoliko to radimo, mi nećemo imati problema, nećemo razvijati teže kliničke slike. Teže kliničke slike se dešavaju samo, i najčešće, kod starijih pacijenata, njih moramo da zaštitimo, oni su meta koju mi štitimo i to je osnovno u ovoj drugoj fazi”, naglasio je Gojković.


{$excerpt:n}