Jakub Suljkanovć izabran za predsjednika Gradskog odbora PDA Srebrenik

Dosadašnji povjerenik Jakub Suljkanović jednoglasnom odlukom delegata mjesnih ogranaka koji djeluju u okviru Gradskog odbora PDA Srebrenik izabran je za predsjednika ove gradske organizacije.

Kad je u pitanju PDA cilj nam je da se kao jedna mlada stranka etabliramo u političkom tržištu Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine. Uspjeli smo da za dvije godine svog postojanja budemo parlamentarna stranka na svim nivoima, te smo na taj način postali ozbiljan politički  faktor. Kad je u pitanju naredni period, odnosno lokalni izbori cilj nam je da pokušamo u ovoj lokalnoj zajednici da promijenimo lošu politiku. Želimo biti politički faktor prepoznatljiv po svom stilu i načinu rada kad je u pitanju Srebrenik, kazao je Suljkanović da će to i postići sa mladim snagama koje ova stranke ima.

U sastav Izvršnog odbora ušli su Mehmed Bajrektarević, Salen Snagić, Dijana Škahić, Midhat Salihović, Nihad Zahirović, Elvir Bešić, Suad Kešetović, Selma Borić-Husanović, Suad Ademović, Nedžad Ibrišimović, Elvedin Kancić, Ibrahim Aličić, Bersem Zahirović, Adi Mehinović, Midhat Suljkanović, Mehmed Gavranović, Šukrija Dedić, Melis Muškić, Ahmet Fazlić, Mirnesa Šećić, Naim Mešaljić, Osman Bajrektarević, Fahrudin Jusupović, Asmir Bešić, Remzija Hrustić (Asocijacija žena) i Kenan Moranjkić (Asocijacija mladih).

Predsjednik Suljkanović je za potpredsjednike Gradskog odbora PDA Srebrenik imenovao Mehmeda Bajrektarevića, Suad Kešetovića, Mirnesu Šećić, Adija Mehinovića i Šukriju Dedića, a za sekretara Osmana Bajrektarevića.

Po funkciji član Izvršnog odbora je i predsjednik Kluba vijećnika ove stranke u Gradskom vijeću Srebrenika.

Objava Jakub Suljkanovć izabran za predsjednika Gradskog odbora PDA Srebrenik pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}