Fahrudin Radončić doveo u pitanje budućnost koalicije sa SDA?

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) večeras je objavom na Instagramu podigao prašinu na političkoj sceni i doveo u pitanje partnerstvo svoje stranke sa SDA kazavši da je za izborom novih članova CIK-a za očekivati kontinuitet izbornih prevara.

“Izborom novih članova CIK-a, u režiji SDA i SDS-a, realno je očekivati kontinuitet izbornih prevara, čija je žrtva najviše bio SBB”, naveo je.

On je kazao da je dan dan uoči izbora 2018. godine zamijenjeno čak 6.500 članova biračkih odbora, a da je Centralna izborna komisija (CIK) sve to legalizirala.

“Danas je ta stranka dodatno povećala utjecaj na CIK i pripremila teren za nove izborne prevare”, dodao je.

Radončić je kazao da dok on i njegovi saradnici troši svoje zdravlje i posljednji atom snage da pomognu građanima u migrantskoj krizi, pandemiji koronavirusa i na drugim poljima, “oni već planiraju kako da ponovo kompromitiraju izborni proces i izvrgnu volju građana”.

View this post on Instagram

PRIPREMA NOVE IZBORNE KRAĐE Izborom novih članova CIK-a, u režiji SDA i SDS-a, realno je očekivati kontinuitet izbornih prevara, čija je žrtva najviše bio SBB. Dovoljno se sjetiti činjenice da je dan uoči izbora 2018. godine zamijenjeno čak 6.500 članova biračkih odbora, a CIK je sve to legalizirao. Danas je ta stranka dodatno povećala utjecaj na CIK i pripremila teren za nove izborne prevare. Dok mi trošimo svoje zdravlje i posljednji atom snage da pomognemo građanima u migrantskoj krizi, korona pandemiji i na drugim poljima, oni već planiraju kako da ponovo kompromitiraju izborni proces i izvrgnu volju građana. Ako ovo opstane, budući izbori nemaju nikakvog smisla, a ni sadašnja koaliciona participacija u vlasti.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on Mar 11, 2020 at 1:52pm PDT

“Ako ovo opstane, budući izbori nemaju nikakvog smisla, a ni sadašnja koaliciona participacija u vlasti”, zaključio je.

Posljednjom rečenicom Radončić je nagovijestio mogućnost “raskida” sa SDA. Treba podsjetiti da je upravo prelazak SBB- i DF-a na stranu SDA prije nekoliko mjeseci koštao smjene sada već bivšu Vladu u Kantonu Sarajevo.


{$excerpt:n}