Fizički obračun više osoba u naselju Stup, povrijeđen državljanin Alžira

Kako je potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira. Intervenisala je i policija i hitna pomoć.

Do incidenta je došlo u 19:50.

“Oko 19:50 dobili smo dojavu o narušavanju javnog reda i mira u ulici Munira Gavrankapetanovića, naselje Stup. Jedno lice je povrijeđeno”, potvrđeno je za “N1” iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS za N1 je potvrdio da je državljanin Alžira prevezen na Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje mu se ukazuje pomoć i utvrđuje stepen povreda.

Više o slučaju će biti poznato tokom sutrašnjeg dana, kazao je za N1 Hadžiabdić.

Incident se dogodio u blizini zgrade u kojoj je nedavno provedena akcija MUP-a KS, gdje je u jednoj kući pronađeno 154 migranta, koji su boravili u privatnom objektu koji ne posjeduje dozvolu za pružanje usluga smještaja.

Stanovnici ovog dijela grada već duži vremenski period upozoravaju da u njihovom naselju defiluje stotine migranata. I ranije su govorili kako su bili svjedoci svakodnevnih tuča, galame, nasilnog ponašanja, nesnosnog mirisa, bacanja smeća, krađa, oštećenja imovine okolnih radnji i kuća.


{$excerpt:n}