Državljanin Srbije među zaraženim članovima posade na kruzeru

Na kruzeru “Grand Princess” kod San Francisca, na kojem je 3.400 putnika i članova posade, potvrđeno je da je 21 osoba zaražena koronavirusom, među njima i jedan državljanin Srbije.
Na kruzer “Grand Princess”, kome je zabranjeno da pristane u San Francisco, helikopterima američke Nacionalne garde dostavljeni su paketi sa testovima na virus. Kod 60 do sada testiranih putnika i članova posade, infekcija je utvrđena kod 21, među kojima je i 29-godišnjak iz Srbije. koji na brodu radi kao konobar, prenosi “RTS“.

“On je tri dana bio bolestan, rekao je svom supervizoru da treba da ide kod ljekara, da mu nije dobro, ali ovaj mu to nije dozvolio, mislio je da neće da radi. Kaže prehladio sam se, uši su mi zapušene, imam temperaturu, malaksao sam, ali moram da radim. Onda je tek po podne otišao kod ljekara, oni su ga odmah izolovali. Doktorica je došla, pregledala ga i rekla da zna da ima koronavirus. On je u izolaciji, ne zna ni ko je zaražen ni šta se dešava, ne smije da izađe, hrana mu se donosi ispred vrata. Rekla je doktorica da ne piju nikakve lijekove, da se taj virus navodno povlači sam od sebe kao i ovaj grip, da će samo biti u karantinu u nekoj lokalnoj bolnici 14 dana”, ispričala je majka oboljelog sa broda “Grand Princess”.

Počela je helikopterska evakuacija putnika sa broda. U SAD do sada je 150 zaraženih, a 17 osoba je preminulo.


{$excerpt:n}