Majka čula krike: Upali u dvorište pa bacili djevojčicu na zemlju i počeli da je skidaju

Dječaci su na djevojčicu nasrnuli u dvorištu njene porodične kuće.

Dva maloljetnika stara 15 i 17 godina uhapšena su u srijedu u Bečeju zbog pokušaja silovanja trinaestogodišnje djevojčice. Njima je sudija za maloljetnike odredio pritvor u trajanju do 30 dana i protiv njih je podnijeta krivična prijava zbog pokušaja silovanja.

Kako je za “Blic” potvrdio izvor iz lokalne policije, dječaci su u popodnevnim satima ušli u dvorište porodične kuće gdje živi oštećena, napali je, oborili na zemlju, pocijepali odjeću i pokušali da je obljube.

Na sreću, majka je čula zapomaganje kćerke i izašla iz kuće, a nasilnici su se dali u bijeg. Brzom reakcijom policije obojica su ubrzo uhapšeni i saslušani u prisustvu nadležnih iz Centra za socijalni rad a dežurni sudija im je odredio pritvor.

Čitav slučaj preuzelo je Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu čiji će stručnjaci u saradnji sa policijom i Centrom za socijalni rad iz Bečeja pokušati u najkraćem mogućem roku da utvrde sve okolnosti koje su dovele do ovog incidenta.

Nezvanično, devojčicu su nakon napada pregledali ljekari koji su utvrdili da nema vidljivih povreda i da je djevojčica pretrpjela psihičku traumu.

Sličan slučaj prije samo nekoliko dana

Prije nepunih sedam dana dvojica maloljetnika starih 11 godina pokušali su da siluju djevojčicu (14) u Bačkoj Palanci u blizini pravoslavne crkve, kada se sa svojom sestrom vraćala iz škole.

Dječaci su 29. februara zaskočili djevojčicu i uz prijetnje počeli da je skidaju. Ona se branila i pokušala da napadače odgurne od sebe i tom prilikom zadobila je nekoliko ogrebotina po tijelu.

Jedan dječak gurnuo je djevojčicu i ona je pala na travu, te joj prijetio da će je napastvovati a njegov drugar jedanaestogodišnjak je za to vrijeme trčao za drugom djevojčicom kako bi je spriječio da pomogne sestri.

Kako je “Blic” tada izvještavao maloljetni napadači odranije su poznati lokalnoj policiji zbog sitnih krađa. Dječaci su iz socijalno ugrožene kategorije stanovništva, lošijeg materijalnog stanja, iz romskog naselja Čerga.

Oni su svašta izgovorili i prijetili im, a da li su stvarno imali namjeru da ih siluju, teško je tvrditi, ipak su jako mali. To su zanemarena djeca koja u ovoj kritičnoj tački odrastanja treba da dobiju i našu podršku kako ne bi skrenula u nešto što ne želi niko da im se desi. Sve se odigralo poslije škole oko 19 sati, gotovo u jednoj od najprometnijih ulica. Činjenica je i da su dva puta oborili djevojčicu i pokušali da ju skinu. Teško je reagovati u ovakvim incidentima kada su djeca u pitanju, djevojčici će to svakako ostati velika trauma – rekao je izvor iz policije.


{$excerpt:n}