Potvrđen uzrok smrti pretučenog Banjalučanina: Ugušio se hranom

Gušenje hranom uzrok je smrti Banjalučanina Milorada Bukše, koji je preksinoć oko 20 sati preminuo u policijskom automobilu, nakon tuče u kojoj je učestvovalo više osoba u Banjoj Luci.

Nakon sukoba uhapšeni su Predrag Bukša (50), brat nastradalog, i njegovi sinovi, blizanci David (21) i Danilo (21), te Predragov radnik Slaviša Adžić (30) iz Dervente, koji je kod njega radio kao vozač.

Komšije su ispričale da je nakon batinanja nastradalog Milorada, kojeg je brutalno tuklo više muškaraca, došla policija i odvela pretučenog muškarca, a on je preminuo na putu do policijske stanice.

Komšije su navele da su ga tukli skoro sat te da je prizor bio strašan. Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok Bukšine smrti gušenje hranom, do kojeg je došlo jer se pokrenula hrana iz želuca i zaustavila se u dušniku, te se čeka odluka tužioca o kvalifikaciji ovog djela.

Policiji je prvo prijavljeno da Milorad pijan remeti javni red i mir i po dolasku patrole on je navodno bio u svjesnom stanju, ali je preminuo na putu do policijske stanice.

Braća Bukša imala su odranije nesuglasice, a navodno su se sukobljavali oko imovine nakon smrti oca. Zbog njihovih sukoba i ranije je reagovala policija.

Milorad je iza sebe ostavio dvojicu sinova i suprugu.


{$excerpt:n}