U Srebreniku održana promocija knjge “Bosna u srpskoj politici 2010-2017.g “

Manifestacija obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u Srebreniku je danas upotpunjena i promocijom knjige “Bosna u srpskoj politici 2010-2017.g ”  , autora Fikreta Muslimovića i Omera Hamzića .

Kako su istakli njeni promotori prof. dr. Muharem Selimovic i mr. Muharem Bajraktarević ,riječ je o publikaciji  u kojoj autori hronološki i tematski prikazuju razne aspekte destruktivne politike rukovodstva RS prema drzavi BiH i njenim institucijama na svim nivoima .A sama aktuelnost ove publkacije tim je veća uzimajući u obzir i aktuelnu političku situcaiju u Bih , rečeno je na današnjoj promociji.

Autori u ovoj knjizi pokazuju kako vladajući politički faktori i lideri u manjem bh. entitetu, pod utjecajima iz Srbije, ali i Rusije zabrinjavajuće destruktivno djelujuju na štetu mira u BIH ali i šrioj regiji Balkana. Srpska politika u ovoj knjizi razmatra se prvenstveno sa stajališta njene rizičnosti za mir,stabilnost i sigurnost.
Objava U Srebreniku održana promocija knjge “Bosna u srpskoj politici 2010-2017.g “ pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}