U Srebreniku obilježen Dan nezavisnosti BIH

Svečanim polaganjem cvijeća na centralnom spomen obilježju borcima poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992/95. i spomen kosturnici poginulim borcaima u NOAR-u 1941./45.g., predstavnici Gradskog vijeća i Gradske uprave u Srebreniku, boračkih udruženja, političkih stranaka , privrednih subjekata , vjerskih institucija, javnog i kulturnog života ovog grada, danas su na dostojan način obilježili 1.mart Dan nezavisnosti BiH.

U povodu jednog od najznačajinijih datuma iz novije historije BiH , u Srebreniku je održana i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je podnesen referat posvećen Danu nezavisnosti BiH , a ističući značaj ovog datuma , uz osvrt na aktuelnu političku situaciju u BiH , gradonačelnik  Srebrenika dr. Nihad Omerovic i predsjedavajući GV Anto Marković  istakli su značaj ovog datuma i da itz prošlosti moramo učiti, prošlost ne smijemo zaboraviti, a sadašnjost i sve njene snage usmjeriti ka našoj evropskoj budućnosti.

Svečana sjednica GV Srebrenik upotpunjena je i prigodnim kulturno umjetničkim programom u izvedbi srebreničkih srednjoškolaca.

Objava U Srebreniku obilježen Dan nezavisnosti BIH pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}